Er zijn tal van redenen waarom aluminium boten tegenwoordig één van de meest populaire op de markt zijn. Ze zijn lichtgewicht, stevig, bijna onderhoudsvrij, gemakkelijk te repareren en bieden de beste prestaties en comfort om jouw plezier op het water te maximaliseren.

Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare aluminium visboot of jouw gezin mee wilt nemen op een leuke tocht op het meer, aluminium boten zijn ontworpen voor ultieme functionaliteit in alle opzichten. 

Duurzaamheid

Zwaar gelaste aluminium boten zijn sterker dan boten gemaakt van glasvezel met geklonken rompen, waardoor deze boten bestand zijn tegen ruwe omstandigheden die anderen gewoon niet aankunnen. Ze bieden ook meer veiligheid, omdat aluminium minder gevoelig is voor schade door botsingen met hoge impact. Zelfs als jouw aluminium boot enige schade heeft opgelopen, is het vrij eenvoudig en betaalbaar om ze te laten repareren in vergelijking met boten die van andere materialen zijn gemaakt.

Een ander voordeel van aluminium is dat het niet wordt aangetast door de ultraviolette stralen van de zon, die de gel coating van de boot van glasvezel en het onderliggende frame kunnen beschadigen, waardoor ze na verloop van tijd kwetsbaar worden.

Wat aluminium boten nog aantrekkelijker maakt, is de lange levensduur die resulteert in een hoge inruilwaarde. De legering van maritieme kwaliteit maakt ze zo duurzaam dat ze binnen een familie vaak van de ene generatie op de andere worden doorgegeven.

Lichtheid en weerstand

Aluminium is extreem robuust en bijna twee keer zo sterk als glasvezel. Toch is het erg licht met een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding. Dankzij het lichte gewicht sleep je de boten probleemloos naar je favoriete visplek. En als je op het water bent, zijn ze gemakkelijk wendbaar, zelfs met kleine motoren.

Een groot voordeel van aluminium boten is hun hoge weerstand tegen corrosie, wat betekent dat ze geschikt zijn voor zowel zoet- als zoutwateromgevingen. Daarom is aluminium de ultieme keuze voor de scheepsbouw en heeft het de voorkeur voor maritieme toepassingen zoals militaire patrouillevaartuigen en hogesnelheidsveerboten. 

De corrosieweerstand wordt toegeschreven aan de dunne oxidelaag die zich op het metaal vormt wanneer het wordt blootgesteld aan de atmosfeer. In tegenstelling tot conventioneel staal hecht de aluminiumcoating goed aan het metaal en voorkomt zo verdere oxidatie.

Accommodatie op maat

Als je op zoek bent naar een boot op maat, dan zijn aluminium boten een goede optie. Door de flexibiliteit van het metaal kunnen boten in verschillende vormen en maten worden gemaakt, met tal van veelzijdige functies die passen bij jouw stijl op het water. Variërend van kleine vaartuigen tot luxe jachten, deze boten zijn eenvoudig aan te passen voor elk avontuur.

Het hebben van een boot die is gepersonaliseerd volgens jouw wensen, zorgt ervoor dat je de exacte voorzieningen en stijl van accommodatie krijgt die jij wil. Misschien wil je een ruime kuip, zodat iedereen alle ruimte heeft om de benen te strekken of zoek je een wijd open dekruimte. 

Aluminium boten zijn de perfecte combinatie van lichtgewicht flexibiliteit en een stevige, betrouwbare constructie. Ze zijn de beste keuze voor gezinnen en vissers die op zoek zijn naar een betaalbare en duurzame, goed gebouwde boot.