Wanneer het lekker weer is in Nederland, wil je het liefst zo vaak mogelijk buiten zitten om te genieten van die paar warme dagen in het jaar. Om nou de hele dag in de hete zon te liggen is echter ook niet ideaal. Het is dus fijn om een plekje schaduw te hebben waar je met een goed boek lekker onder kunt liggen. Er zijn meerdere manieren waarmee je schaduw kunt creëren, die je in dit blog kunt lezen.  

Parasol 

Een parasol is een eenvoudige en goede manier om schaduw in je tuin te creëren. Je kunt hem overal neerzetten wanneer je maar wilt. Handig om in je tuin schaduw te creëren, maar ook om makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld het park of het strand.  Wanneer je hem niet nodig hebt is hij makkelijk op te bergen en staat hij niet in de weg. Daardoor hebben parasols een lange levensduur. Hij zou daarnaast een aanvulling kunnen zijn op andere middelen om schaduw te creëren, zoals degene hieronder genoemd.  

Schaduwdoek 

Een andere goede manier om veel schaduw te creëren in je tuin, is door middel van een schaduwdoek. Schaduwdoeken zijn erg efficiënt en daarnaast erg groot. Het voordeel van schaduwdoeken ten opzichte van parasols zijn dat je ze bevestigd tussen bijvoorbeeld huis en schuur. Er is geen paal die je in de weg staat en je hebt volledige vrije ruimte in je mooiste tuin. Schaduwdoeken zijn stevig en waterdicht, ze zullen in weer en wind blijven hangen. Zodra ze hangen, hangen ze dus ook echt goed en voor hoelang je maar wilt.   

Beplanting  

De meest natuurlijke vorm van schaduw creëren zijn bomen en beplanting. Dit is een goede manier om schaduw te creëren wanneer je het niet direct nodig hebt. Bomen moeten immers eerst groeien voordat ze de benodigde schaduw kunnen creëren en hebben ook redelijk wat onderhoud nodig, zoals meerdere keren in het jaar gesnoeid worden.  Wanneer ze echter volgroeid zijn heb je een goedkope en milieuvriendelijke manier om een schaduwplekje in je tuin te hebben.