Vliegschaamte, een schuldgevoel als je voor de zoveelste keer in de file staat, geen risico lopen in het openbaar vervoer of misschien even geen geld om een duur vervoermiddel aan te schaffen. Dan zit er nog maar een ding op: een scooter aanschaffen. En dan natuurlijk wel een e scooter. Want pas zo ga je duurzaam de weg op. 

1: Nooit. Meer. Tanken!

Stel je voor. Het is winter en je moet ‘s ochtends naar het werk. En vlak voor je begint aan je weg naar kantoor, zie je dat je tank bijna leeg is. Daar heeft niemand zin in. Gelukkig hoef je je daar bij een e scooter (elektrische scooter, electric scooter, you name it) geen zorgen meer over te maken. Je hoeft je scooter alleen even aan de oplader te gooien en na een volle nacht aan de lader kun je weer heel wat kilometers maken. Nooit meer tanken, hoe fijn is dat?! 

Wist je trouwens ook dat elektriciteit goedkoper is dan benzine?! Je hoeft dus nooit meer te tanken & je bent ook nog eens goedkoper uit. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo!

2: Lekker goedkoop

Toen de elektrische scooter voor het eerst op de markt kwam, betaalde je echt een vermogen voor dit type scooters. Gelukkig is dat niet meer het geval. Je kunt namelijk al een elektrische scooter kopen vanaf €1.199. Even goedkoop als een benzine scooter! En je weet inmiddels: qua “brandstof” is een elektrische variant goedkoper. 

3: Voldoet aan alle milieu eisen

Mocht je het nog niet gelezen hebben: Nog aan het einde van dit jaar wordt het verboden om nieuwe scooters met Euro4 norm te verkopen. Vanaf eind dit jaar is het alleen nog maar mogelijk om een Euro5 scooter te kopen. En omdat alle scooters op voorraad bij de leverancier nog moeten worden omgebouwd, ga je daar flink vertraging mee oplopen. Gelukkig is een electric scooter al duurzamer en ontstaat er ook geen uitstoot tijdens de verbranding. Je kunt dus in elke stad rijden, zonder problemen. Ook in steden met milieuzones. Extra mooi meegenomen!