Een van de vele opmerkingen die ik vaak hoor over organiseren, is dat mensen me vertellen “Ik ben gewoon geen natuurlijke organisator. Je moet zo geboren worden.”

Akkoord, sommige mensen vinden organiseren gemakkelijker dan anderen. Sommige mensen hebben er een natuurlijke aanleg voor. Dat zijn de mensen die van kinds af aan hun boeken alfabetisch ordenen, hun speelgoedautootjes op maat, of hun bouwstenen op maat, kleur en vorm. Later in hun leven gaan ze verder met alfabetische cd-verzamelingen in ziekenhuizen op hun lakens.

Maar de meesten van ons, waaronder ikzelf, zijn helemaal niet zo. We hebben allemaal te maken gehad met onze eigen desorganisatie tot een punt waarop we een bewuste beslissing namen om iets te veranderen. We besloten ons te organiseren. We gingen eropuit en kochten boeken, vroegen vrienden, deden onderzoek op internet, volgden cursussen en seminars en vonden op de een of andere manier alle tools die nodig waren om ons gewoon te organiseren.

Organiseren is een proces dat begint met de wens om georganiseerd te raken en een bewuste keuze om een ​​aantal gewoontes te veranderen. Je zet je zinnen erop. Je moet dan de tools leren. Of dit nu tijdmanagementtechnieken zijn of de beste manier om uw huis te ordenen of de meest geschikte aanpak om uw bureau op te ruimen en een archiefsysteem op te zetten, er zijn veel verschillende manieren om het overzicht te houden, en niet elke manier is geschikt voor iedereen .

Er is geen goede of foute manier, het belangrijkste is dat je een begin maakt, stopt met het uitstellen ervan en doorgaat met het proces van organiseren. Onderweg zullen er tegenslagen en moeilijkheden zijn terwijl je je organisatievaardigheden verfijnt en aanscherpt. Maar uiteindelijk bereik je je doel om georganiseerd te zijn. U zult beseffen dat u zich beter voelt over uzelf, u zult ha.