Lingewaard

Gemeente Lingewaard - logoGemeente Lingewaard
Kinkelenburglaan 6
6681 BJ Bemmel
www.lingewaard.nl

Contactpersoon Waaljutters:
Linda Schravendeel, 026 – 3260111

Lingewaardschoon@lingewaard.nl

 

Al voor het 4e jaar op rij schone rivieren in Lingewaard!
Al 4 jaar lang steken verenigingen uit de gemeente Lingewaard hun handen uit de mouwen voor schone oevers en minder plastic afval dat naar zee stroomt. Ieder jaar wordt er een grote hoeveelheid troep verwijderd en ook in 2018 zijn we dit weer van plan.
In 2017 heeft het Waaljutten zich in Lingewaard al uitgebreid naar Waal- en Lingejutten, maar in 2018 komt daar nog een schepje bovenop. De Waal, de Linge en de Rijn zullen gejut worden. Eén keer in het voorjaar, en één keer in het najaar.

Lingewaard strijdt door tegen zwerfvuil: #Lingewaardschoon
De gemeente Lingewaard houdt zich op veel manieren bezig met het opruimen en voorkomen van zwerfafval. Het rivierjuttersproject is daar één van. Ook basisscholen en middelbare scholen worden in 2018 actief betrokken bij het vraagstuk. Wil je ook meepraten over zwerfafval in Lingewaard? Gebruik de hashtag #Lingewaardschoon of neem contact op met de gemeente.

Om zwerfvuil uit te bannen, en de omgeving schoon te houden, roept de gemeente mensen op om zwerfvuil en dumpingen te melden. Dat kan door een WhatsApp met foto te sturen naar de gemeente via 06 22 258 894. Het afval wordt dan binnen 48 uur opgeruimd.

Juttersacties 2018
De voorjaarsacties zitten erop! De Gelderlander was er bij en schreef er dit artikel over. In het najaar vinden nieuwe schoonmaakacties plaats. Langs de Waal is de opruimactie op 29 september, langs de Rijn en de Linge op 13 oktober. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.