Leerlingen van de Tweestromenschool in Heerewaarden zijn trotse Woordvoerders van de Rivieren

11 oktober 2017

Leerlingen uit groep 5 en 6 van de Tweestromenschool in Heerewaarden deden de afgelopen weken mee aan het project “Woordvoerders van de Rivieren”. Met dit educatieproject leren de leerlingen met andere ogen naar hun eigen leefomgeving én de Gelderse Rivieren te kijken. De leerlingen laten graag zien wat ze geleerd hebben aan familie en andere inwoners van het rivierengebied. Kinderen worden zo woordvoerders voor de Gelderse rivieren!

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Tweestromenschool een gastles gekregen van het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden en zijn ze op struintocht langs de rivier geweest. Ze leerden alles over Gelderse rivieren, de uiterwaarden en de schoonheid van de natuur. Ook de problematiek van zwerfafval en plastic soep kwamen aan bod. Alles wat de leerlingen gezien en geleerd hebben over de Gelderse rivieren, hebben ze verwerkt in kunstwerken.

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 11 oktober presenteerden de leerlingen vol trots hun kunstwerken aan ouders en andere belangstellenden bij Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden. De leerlingen raakten niet uitgepraat over wat ze de afgelopen weken hebben meegemaakt. “Mijn kind vertelt thuis nooit iets over school, maar nu kwam hij vol verhalen thuis!” vertelt één van de aanwezige ouders.

“Woordvoerders van de Rivieren” is uitgevoerd door Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden en is onderdeel van het project Schone en Beleefbare Waal van IVN Gelderland. Met “Woordvoerders van de Rivieren” worden ook kinderen betrokken bij de zwerfafvalproblematiek en schone rivieren. Daarnaast leren zij hoe mooi de natuur is.

De kunstwerken zijn de komende weken nog te zien in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren.